Door op "Accepteer alle cookies" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om de navigatie op de website te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketing te ondersteunen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
UI Design

Spotlight Profile

Spotlight Profile bestond al internationaal, maar moest de Nederlandse markt met zijn diensten in een slankere vorm bedienen. De website moest de bezoeker, zowel B2B als B2C, efficiënt naar de juiste informatie leiden. In korte tijd ontwierpen wij een nieuw ux/ui voor SpotlightProfile met als focus gebruiksgemak.

In drie stappen naar een nieuw ontwerp

SpotlightProfile vroeg ons om in een korte periode een oplossing te ontwerpen voor coaches, werknemers en bedrijven met tools waarmee je leert om je gedrag aan te passen. Deze oplossing past naadloos in de waarden die SpotlightProfile van groot belang vindt: innovatief en zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk. wij hebben het project in een korte periode uitgevoerd op basis van de driestapsontwerpbenadering: 'begrijpen, ideeën genereren, creëren'.

Eerst de klant begrijpen

We maakten eerst een inventarisatie van de huidige situatie. In welke context gebruiken klanten het SpotlightProfile-tools? Welke taken voeren ze ermee uit en welke ideeën hebben ze voor verbetering? We verzamelden input voor het ontwerp door te praten met coaches en organisaties uit verschillende branches. Vervolgens maakten we een klantreis met de pijnpunten en milestones voor zes hoofdtaken (zoals een B2B-informatieaanvraag of het bekijken van trainingsgegevens voor individuen).

Ideeën genereren.

De tweede stap 'ideeën genereren' gaat over creativiteit. We ontwikkelden innovatieve ideeën in een brainstormessie. Eerst visualiseerden we dit in schetsen en vervolgens vertaalden we het naar een concept voor een dashboard in de nieuwe online omgeving. Dit is vervolgens uitgetest in tools en ui ontwerp in de praktijk met gebruikers. Op basis van hun feedback verfijnden wij het conceptontwerp.

Prototype

In de derde stap, 'creëren', hebben we de details van het ontwerp uitgewerkt in een interactief prototype (gebouwd in AdobeXD). Dit prototype maakte het voor gebruikers mogelijk om taken in de praktijk van begin tot eind te testen. De code van het prototype was direct bruikbaar voor de ontwikkelaars van de website.

Toekomstbestendig

Met de ontwerpbenadering ontwikkelden we in een korte periode een online oplossing voor SpotlightProfile:

  • Gebaseerd op klantonderzoek
  • Met een optimale gebruikerservaring
  • Omschreven in een stijlgids met het oog op onderhoud en verdere ontwikkeling
cases

meer van ons werk

contact

drinken we samen een kop koffie?